Sposób przygotowania:
Jabłecznik
Ciasto: margarynę posiekać z mąką pszenną i ziemniaczaną. Dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na 2 części, wstawić na 30 minut do lodówki.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić, udusić na małym ogniu, dodać cukier, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto, przełożyć do formy, na ciasto nałożyć uduszone jabłka, posypać cynamonem, przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta.
Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C Piec około 40-50 minut.
Po przestudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto podzielić na 2 części, wstawić na 30 minut do lodówki.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić, udusić na małym ogniu, dodać cukier, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować ciasto, przełożyć do formy, na ciasto nałożyć uduszone jabłka, posypać cynamonem, przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta.
Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C Piec około 40-50 minut.
Po przestudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.