MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny jabłecznik z cynamonem

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
Do miski włożyć masło i ucierać z150 g cukru przez 15 minut.Następnie dodawać żółtka i dalej ucierać. Dodawać mąkę połączoną z proszkiem i ucierać jeszcze przez następne 15 minut, do całkowitego połączenia składników.W drugiej misce ubić pianę z białek i przełożyć do gotowego , utartego ciasta i wmieszać delikatnie łyżką, składniki mają się połączyć. Jabłka obrać i pokroić w ósemki, włożyć do garnka , dodać 20g cukru i cynamon i pod przykryciem smażyć przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.Formę o wymiarach 22x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać połowę ciasta, następnie dać chłodne jabłka i zalać drugą częścią ciasta.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 50 minut.