Sposób przygotowania:
Jabłecznik 5
Jajka, 1 szklankę cukru,cukier waniliowy,margarynę olej i śmietanę wkładamy do miksera i miksujemy na gładką masę,na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze chwilę miksujemy. Jabłka ucieramy na grubych oczkach, dodajemy do nich 1/2 szklanki cukru,1 łyżkę cynamonu i 1/2 szklanki bułki tartej,mieszamy.Blachę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą,wykładamy 2/3 ciasta,na ciasto jabłka i na wierzch wyklejamy placuszki z pozostałego ciasta(takie kleksy nierównomiernie). Piec około 1 godziny w temperaturze 190 stopni C.
edytaha
Czy mają być starte ze skórką?
basia216
Jabłek ma być 2 kg i ja zawsze obieram je ze skórki i dopiero ścieram.
edytaha