basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Jabłecznik 5

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały jabłecznik na kruchym cieście

Jabłecznik 5

Składniki:

Jabłecznik 5

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik 5
Jajka, 1 szklankę cukru,cukier waniliowy,margarynę olej i śmietanę wkładamy do miksera i miksujemy na gładką masę,na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze chwilę miksujemy. Jabłka ucieramy na grubych oczkach, dodajemy do nich 1/2 szklanki cukru,1 łyżkę cynamonu i 1/2 szklanki bułki tartej,mieszamy.Blachę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą,wykładamy 2/3 ciasta,na ciasto jabłka i na wierzch wyklejamy placuszki z pozostałego ciasta(takie kleksy nierównomiernie). Piec około 1 godziny w temperaturze 190 stopni C.

Tagi:

jajko tarta jajka