Sposób przygotowania:
Jabłecznik Kasiuni.
Ze składników na ciasto zagniotłam kruche ciasto i odstawiłam na godzinę do lodówki.W tym czasie umyłam, obrałam i pokroiłam w plasterki jabłka.Do jabłek wsypałam cukier i cynamon,dokładnie wymieszałam i odstawiłam na bok.3/4 schłodzonego ciasta rozwałkowałam na placek grubości 0,5 cm i wyłożyłam dno blaszki(25x35).Podpiekłam chwilkę (ok 15 min.).Na podpieczonym cieście ułożyłam jabłka tak aby plasterki na siebie zachodziły.Pozostałą część ciasta rozwałkowałam i pokroiłam na paski szerokości ok 1,5 cm i ułożyłam je na jabłkach tworząc "kratkę".Ciasto wstawiłam do piekarnika na 40 minut w 180*C. Żółtka utarłam z cukrem,kremówką i mąką na puszystą masę. 10 minut przed końcem pieczenia w wolne miejsca pomiędzy paskami ciasta wyłożyłam masę żółtkową i wstawiłam do piekarnika na pozostałe 10 minut.
![Jabłecznik Kasiuni. Jabłecznik Kasiuni.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-kasiuni-124624.jpg)
![Jabłecznik Kasiuni. Jabłecznik Kasiuni.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-kasiuni-124625.jpg)
![Jabłecznik Kasiuni. Jabłecznik Kasiuni.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-kasiuni-124626.jpg)
![Jabłecznik Kasiuni. Jabłecznik Kasiuni.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-kasiuni-124627.jpg)