Sposób przygotowania:
Jabłecznik królewski
Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, cukier dalej ubijać. Dodać proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobić mikserek. Piec w temperaturze 180^C 15 min.
Masa jabłkowa.
Jabłka włożyć do garnka ugotować dodać sypką galaretkę i żelatynę dalej gotując wymieszać. Wystudzić. Wylać na biszkopt.
Masa budyniowa:
Ugotawać budyń według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
Zmiksować z margaryną lub masłem. Wyłożyć na masę jabłkową.
Masa kokosowa:
Margarynę rozpuścić na patelni. dodać cukier i wiórki kokosowe. Smażyć do uzyskania złotego koloru. wyłożyć równomiernie na masę budyniową.
Wstawić na noc do lodówki.
Smacznego.
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, cukier dalej ubijać. Dodać proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobić mikserek. Piec w temperaturze 180^C 15 min.
Masa jabłkowa.
Jabłka włożyć do garnka ugotować dodać sypką galaretkę i żelatynę dalej gotując wymieszać. Wystudzić. Wylać na biszkopt.
Masa budyniowa:
Ugotawać budyń według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
Zmiksować z margaryną lub masłem. Wyłożyć na masę jabłkową.
Masa kokosowa:
Margarynę rozpuścić na patelni. dodać cukier i wiórki kokosowe. Smażyć do uzyskania złotego koloru. wyłożyć równomiernie na masę budyniową.
Wstawić na noc do lodówki.
Smacznego.