Sposób przygotowania:
Jabłecznik na mój sposób
BISZKOPTY: Składniki podzielić na 3 porcje. Z każdej porcji upiec w sumie 3 biszkopty. Białka ubić, później stopniowo dodać cukier, a gdy powstanie gęsta piana zwolnić obroty miksera i dodać żółtka. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito do miski i wymieszać łyżką. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut (KAŻDY). Ostudzić. MASA BUDYNIOWA: W połowie mleka rozrobić budyń i mąki. Pozostałą część mleka ugotować, do gotującego się wlać mleko z budyniem i mąkami. Odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając później po trochę budyniu (zimnego). Na koniec dodać adwokat. Ucierać ok. 10 minut. MASA JABŁKOWA: Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Smażyć ok. 10 minut. Dodać galaretki w proszku. Podzielić obie masy na 2 części. SKŁADAĆ: 1 część biszkopta- połowę masy jabłkowej- połowę masy budyniowej- 2 część biszkopta- połowa masy jabłkowej- połowa masy budyniowej- 3 biszkopt. Na koniec posypać cukrem pudrem.