Sposób przygotowania:
Jabłecznik półfrancuski
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać dodać tłuszcz posiekać dodać pozostałe składniki szybko wyrobić ciasto może być klejące po,wyrobieniu tylko z zewnątrz oprószyć mąką
nie dosypywać mąki do ciasta podzielić na 2 równe części
jednej schłodzić przez 2 godziny drugą zamrozić
masa jabłkowa
jabłka obrać usunąć gniazda nasienne
zetrzeć na tarce dużych oczkach dodać cukier ,cynamon sok cytryny wymieszać
ciasto wyjąć z lodówki blachę o wymiarach 22_26cm
wyłożyć papierem do pieczenia ciasto wyłożyć na blachę rozprowadzić wyrównać podpiec w temp 180 c przez 15 minut
podpieczone ciasto równomiernie obsypać bułką tartą
wchłonie ona wilgoć z jabłek wyłożyć jabłka na górę ciasta z zamrażarki piec około60minut
nie dosypywać mąki do ciasta podzielić na 2 równe części
jednej schłodzić przez 2 godziny drugą zamrozić
masa jabłkowa
jabłka obrać usunąć gniazda nasienne
zetrzeć na tarce dużych oczkach dodać cukier ,cynamon sok cytryny wymieszać
ciasto wyjąć z lodówki blachę o wymiarach 22_26cm
wyłożyć papierem do pieczenia ciasto wyłożyć na blachę rozprowadzić wyrównać podpiec w temp 180 c przez 15 minut
podpieczone ciasto równomiernie obsypać bułką tartą
wchłonie ona wilgoć z jabłek wyłożyć jabłka na górę ciasta z zamrażarki piec około60minut
misia53