Sposób przygotowania:
Jabłecznik z budyniem
kruche ciasto: z podanych wyzej składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 cześci ,wkładamy na godzinke do lodówki.
Masa budyniowa: gotujemy budynie na mleku ,dodajemy cukier.
Jedna część ciasta rozwałkowujemy i układamy na wysmarowanej margaryna i bułka tartą blasze o wym.26 na 38.
Jabłka obieramy ,kroimy w ósemki i układamy na ciescie. Na owoce wylewamy gorącą masę budyniową, przykrywamy pozostałym ,uprzednio rozwałkowanym ciastem. Pieczemy około 50 min w tem. 160 / 170%.. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!
Masa budyniowa: gotujemy budynie na mleku ,dodajemy cukier.
Jedna część ciasta rozwałkowujemy i układamy na wysmarowanej margaryna i bułka tartą blasze o wym.26 na 38.
Jabłka obieramy ,kroimy w ósemki i układamy na ciescie. Na owoce wylewamy gorącą masę budyniową, przykrywamy pozostałym ,uprzednio rozwałkowanym ciastem. Pieczemy około 50 min w tem. 160 / 170%.. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!
Sarenka
Natala1210
bajtek
luna
bajtek
andzia67
No to super ,bardzo sie cieszę ze Ci smakował!
Mandaryna
robertjankopp
paulka104