Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Jabłecznik z kremem budyniowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jabłecznik w nowym wydaniu, świetne połączenie kremu i owoców z biszkoptem.

Jabłecznik z kremem budyniowym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jabłecznik z kremem budyniowym.

 

  • Na biszkopt:

 

 

  • szklanka cukru

 

 

  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Na krem:

 

  • 15 dag cukru pudru

 

 

 

  • cukier waniliowy

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z kremem budyniowym.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemu cukier i żółtka. Przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy. Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich cynamon i mieszamy. Rozkładamy równo na biszkopt i pieczemy przez ok. 30-40 min w 160-180 stopniach. Z mleka, cukru waniliowego i obu rodzaji mąki gotujemy budyń. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę. Stopniowo dodajemy ostudzony budyń, ciągle ucierając. Ostudzony biszkopt z jabłakmi kroimy na dwie części. Na jedną część (tą z jabłkami) ok. 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy drugim biszkoptem. Na to nakładamy pozostałą część kremu.
Jabłecznik z kremem budyniowym.
Smakowity jabłecznik z delikatnym kremem budyniowym
Jabłecznik z kremem budyniowym.
Smakowity jabłecznik z delikatnym kremem budyniowym