Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Jabłecznik z masą budyniową -Józefina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny jabłecznik z masą budyniową.

Jabłecznik z masą budyniową -Józefina

Składniki:

Jabłecznik z masą budyniową -Józefina

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z masą budyniową -Józefina
Budynie ugotować w podanej ilości mleka. Z podanych składników
zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części. Jedną włożyć do formy.Na nią położyć pokrojone w ósemki jabłka. Posypać je lekko cynamonem. Na to wylać gorący budyń i przykryć drugą częścią ciasta.
Piec 1 godz. w temp. 180*C.

Najlepsze polane polewą.