Sposób przygotowania:
Jabłecznik z pianką
Obie mąki razem z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Następnie dodać cukier wanilinowy, cukier oraz margarynę i połączyć wszystkie składniki razem.
Pod koniec dodać jajka i wyrobić dosyć wolne ciasto.
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i posypać bułką tartą. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wyłożyć na ciasto i posypać cynamonem.
Piec około 40 min w 180 st. Pianę ubić dodać cukier. Wyciągnąć ciasto i na gorące wylać pianę i piec jeszcze 10 min.
Pod koniec dodać jajka i wyrobić dosyć wolne ciasto.
Wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i posypać bułką tartą. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wyłożyć na ciasto i posypać cynamonem.
Piec około 40 min w 180 st. Pianę ubić dodać cukier. Wyciągnąć ciasto i na gorące wylać pianę i piec jeszcze 10 min.