cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Jabłka zapiekane z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

zapiekane jabłka

Jabłka zapiekane z ryżem

Składniki:

Jabłka zapiekane z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka zapiekane z ryżem

Na
mleku ugotować kaszę ryżową. Osłodzić do smaku. Po lekkim przestudzeniu dodać
rodzynki, jajko, 1-2 łyżki masła, cukier waniliowy, wymieszać. Jabłka zetrzeć
na tarce, skropić sokiem z cytryny, osłodzić. Naczynie do zapiekania wysmarować
masłem. Układać warstwami ugotowaną kaszę ryżową i jabłka. Z wierzchu ułożyć
kawałki masła, zapiec w gorącym piekarniku.