Sposób przygotowania:
Jabłkowe trio
Krem;z0,5 l mleka odlać pół szklanki i resztę zagotować z cukrem. W pół szklance mleka zmiksować żółtka oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko.Energicznie mieszać i doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia i odłożyć do wystudzenia mieszając od czasu do czasu, żeby nie powstał kożuch.Margarynę utrzeć do białości,dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas ucierając. Masa jabłkowa;przygotować 1 kg obranych i oczyszczonych jabłek.Jabłka zetrzeć na dużych oczkach.Na patelni rozpuścić margarynę dodać miód oraz potarte jabłka.Mieszając podsmażać tak długo aż jabłka będą miękkie.Wsypać galaretki, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilkę podsmażać.Zdjąć,przestudzić i letnie wylać na biszkopt. Biszkopt;białka ubić na sztywno z cukrem,dodać żółtka i ubijać tak długo aż masa będzie sztywna.Mąkę,kakao i proszek przesiać przez sitko dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką.Wylać masę na blachę wyłożoną papierem i piec w nagrzanym piekarniku 170 st około 25 min.Zimny biszkopt przekroić. Polewa czekoladowa;w garnuszku roztopić margarynę dodać mleko,cukier puder,kakao i mieszając doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z pieca i odłożyć do wystudzenia,zimną wylać na ciasto. Warstwy ciasta;biszkopt,masa jabłkowa,krem budyniowy,biszkopt,polewa,kokos.