Sposób przygotowania:
Jagnię smażone w cebulkach
Filety umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę. Szalotki obrać ze skórki, umyć i pokroić w plasterki. Czosnek obrać z wierzchniej skórki i przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Przygotować marynatę - wszystkie jej składniki dokładnie wymieszać.
Posmarować nią mięso i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Zamarynowane mięso smażyć wraz z czosnkiem na silnie rozgrzanym oleju, ciągle mieszając, przez 3 minuty.
Dodać szalotki i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać miód, sherry i olej sezamowy, wymieszać i smażyć kolejne 3 minuty.
Posmarować nią mięso i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Zamarynowane mięso smażyć wraz z czosnkiem na silnie rozgrzanym oleju, ciągle mieszając, przez 3 minuty.
Dodać szalotki i smażyć do zeszklenia. Następnie dodać miód, sherry i olej sezamowy, wymieszać i smażyć kolejne 3 minuty.