Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jaja z łososiem i oliwkami

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jaja obrać, przekroić wzdłuż na połowy. Listki cykorii umyć, osuszyć, 12 z nich

Jaja z łososiem i oliwkami

Składniki:

Jaja z łososiem i oliwkami

 

  • 12 jaj ugotowanych na twardo

 

 

 

 

  • pól marynowanego strąka papryki

 

  • łyżka posiekanego szczypiorku

 

  • kilka gałązek kopru

 

 

  • 4 łyżki majonezu

 

 

 

  • tymianek

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja z łososiem i oliwkami
Jaja obrać, przekroić wzdłuż na połowy. Listki cykorii umyć, osuszyć, 12 z nich cienko posmarować majonezem. Na każ dym posmarowanym listku położyć połówkę jaja. W żółtka wcisnąć po oliwce. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Jaja z oliwkami posypać papryką i szczypiorkiem. Udekorować pozostałymi listkami cykorii. Piastry łososia przekroić na poło wy i owinąć nimi pozostałe połówki jaj w taki sposób, aby częściowo było je widać. Majonez wymieszać ze śmietaną, przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Na łososiu położyć po łyżce sosu i po małej gałązce kopru. Jaja z łososiem udekorować cząstkami cytryny.