Sposób przygotowania:
Jajeczka pomidorowo - serowe
Jajka włożyłam do wody, ugotowałam i ostudziłam przekładając do bardzo zimnej wody - zostawiłam w niej żeby wystygły dobrze i dopiero wtedy obrałam ze skorupek. W miseczce rozmieszałam wodę z koncentratem, ketchupem i odrobinką cukru. Włożyłam jajka, odstawiłam je żeby się zamarynowały na ok. 2 - 3 godziny, ale co jakiś czas przekręcałam je. Po tym czasie wyjęłam, opłukałam i osuszyłam. W miseczce wymieszałam drobno posiekany (albo starty) ser Koryciński z serkiem topionym, jogurtem, zieleniną i przyprawami - jeśli masa będzie za sucha to dodajcie jeszcze łyżeczkę jogurtu. Naszykowałam kieliszki do jajek - w każdy włożyłam po kawałku liścia sałaty tak żeby tworzyła falbankę. Z jajek odcięłam górną część, tak ok. 1/3. Dolne, większe części wstawiłam do kieliszków. Nie wydrążałam ich tylko łyżeczką nałożyłam na każde porcję masy serowej i przykryłam lekko odciętymi czapeczkami. Oprószyłam całość jeszcze suszonymi pomidorami.Jeśli ktoś chce może dolną część jajek wydrążyć a to co z nich wyjmie posiekać i dodać do masy serowej.