Sposób przygotowania:
Jajecznica (prawie) rustykalna
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Na patelni roztopić masło, dodać szczypiorek i mięso. Zrumienić. Dodać 1/4 szklanki wody i dusić mięso. W między czasie bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Kurki oczyścić a następnie pokroić na pół lub na ćwiartki. Gdy woda na patelni odparuje dodać kurki i bakłażana. Wymieszać. Dodać kolejne 3-4 łyżki wody, wymieszać. Dusić aż składniki zmiękną.Jajka umyć, sparzyć i roztrzepać w misce z solą i pieprzem. Gdy płyny odparują na patelnię wylać jajka. Smażyć jajka w sposób jaki lubimy mniej lub bardziej ściętą. Zdjąć patelnię z ognia, dodać natkę pietruszki dla dekoracji i wymieszać. Podawać. Smacznego!
Cukiereczek13