agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Jajecznica w mojej wersji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajecznica z kiełbasą i serem żółtym

Jajecznica  w mojej wersji

Składniki:

Jajecznica w mojej wersji

 

  • szynka wędzona 4 plasterki
  • czosnek granulowany 2 szczypty
  • pieprz 2 szczypty
  • sól 2 szczypty
  • ser żółty 2 plasterki
  • cebula 1 szt
  • kiełbasa 1 szt
  • jajka 4 szt
  • pieczarki 3 sztuki
  • bazylia 1 szczypta
  • oregano 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Jajecznica w mojej wersji
Przygotować niezbędne składniki na jajecznicę. Sparzyć jajka wrzącą wodą aby zniwelować drobnoustroje chorobotwórcze. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w kostkę, szynkę wędzoną pokroić w kostkę, następnie cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle cebulę i kiełbasę, szynkę i pieczarki. Na sam koniec wbić jaja, doprawić solą i pieprzem, bazylią, oregano oraz czosnkiem granulowanym. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych otworach i posypać jajecznicę, wymieszać. Porcjować i podawać z pieczywem.