Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Jajka faszerowane pstrągiem w sosie kaparowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Jajka faszerowane pastą z wędzonego pstrąga w sosie majonezowym z kaparami, to prosta i szybka przekąska.

Jajka faszerowane pstrągiem w sosie kaparowym

Składniki:

Jajka faszerowane pstrągiem w sosie kaparowym

 

  • 8 jaj
  • filet z wędzonego pstrąga
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sos kaparowy

  • 10g marynowanych kaparów
  • 4 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pstrągiem w sosie kaparowym
Jajka zalej zimną wodą i gotuj przez 5 minut. Z wędzonego pstrąga usuń wszystkie ości i posiekaj go drobno. Do miski włóż majonez oraz drobno posiekanego pstrąga, całość dokładnie wymieszaj a na koniec dopraw pieprzem.

Ugotowane i obrane jajka natnij odcinając 1/4 jajka, w miejsce nacięcia włóż farsz z pstrąga, gotowe jajka podawaj z sosem majonezowo-kaparowym.