agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

jajka na sałacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Już niedługo zbliżająca się wielkanoc. Oto jedna z potrawa wielkanocnych.

jajka na sałacie

Składniki:

jajka na sałacie

 

  • 4 jajka
  • 200g twarożku z ziołami
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka octu
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki kawioru z pstrąga
  • 8 liści zielonej sałaty

 

Sposób przygotowania:

jajka na sałacie
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Twarożek wymieszać ze śmietaną i natką pietruszki, przyprawić octem, solą i pieprzem. Dodać roztarty ząbek czosnku. Opłukać liście sałaty i osuszyć. Jajka przekroić na pół, ułożyć na liściach sałaty, na każdej połówce położyć po łyżeczce twarożku, przybrać kaparami i kawiorem. Podawać z chlebem pełnoziarnistym.