Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Jajka ukryte w białej kiełbasie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Świetne danie podane z sosem czosnkowym,który idealnie do niego pasuje.

Jajka ukryte w białej kiełbasie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka ukryte w białej kiełbasie

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • 9 jajek ugotowanych na twardo
  • 9 białych kiełbas parzonych
  • bułka tarta do panierowania

 

 

 

  • SOS CZOSNKOWY:

 

Sposób przygotowania:

Jajka ukryte w białej kiełbasie
Mięso z kiełbas wyjmujemy do miski. Dzielimy na 9 równych części. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy a następnie obieramy ze skorupek. Każdy kawałek mięsa z kiełbasy rozpłaszczamy w dłoni,kładziemy na nie jajko i zaklejamy tak by tworzyło jedno wielkie jajo mięsne. obtaczamy tak przygotowane kule w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni. Odsmażamy niby jaja mięsne z każdej strony na rumiano. Sos; Rozdrabniamy czosnek w blenderze,dodajemy śmietanę i majonez. Doprawiamy do smaku.
Jajka ukryte w białej kiełbasie
Mięso wyjmujemy z osłonek i przekładamy do miski
Jajka ukryte w białej kiełbasie
Otaczamy nim ugotowane na twardo jajka..
Jajka ukryte w białej kiełbasie
Obtaczamy w bułce tartej z każdej strony
Jajka ukryte w białej kiełbasie
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju..