Sposób przygotowania:
Jajka w galarecie.
Zagotować wino z 750 ml.wody,goździkami i zielem angielskim,do-
-prawić na ostro.W gorącym płynie rozpuścić żelatynę,przecedzić.
Na spód natłuszczonej tortownicy wlać cienką warstwę zimnej galarety i zastudzić.Jajka ugotować,obrać,przekroić na połówki,ka-
-dą z nich ułożyć na cienkiej warstwie stężałej galarety,między każdą połówką jajek wsypać orzeszki zmieszane z kukurydzą i ro-
-dzynkami,a na tym kłaść cząstki mandarynek.Na jajkach ułożyć
plasterki oliwek.Całość zalać resztą tężejącej galarety.Schładzać przez 2 godziny.Przełożyć z tortownicy na talerz.
-prawić na ostro.W gorącym płynie rozpuścić żelatynę,przecedzić.
Na spód natłuszczonej tortownicy wlać cienką warstwę zimnej galarety i zastudzić.Jajka ugotować,obrać,przekroić na połówki,ka-
-dą z nich ułożyć na cienkiej warstwie stężałej galarety,między każdą połówką jajek wsypać orzeszki zmieszane z kukurydzą i ro-
-dzynkami,a na tym kłaść cząstki mandarynek.Na jajkach ułożyć
plasterki oliwek.Całość zalać resztą tężejącej galarety.Schładzać przez 2 godziny.Przełożyć z tortownicy na talerz.