Sposób przygotowania:
jajka w sosie curry z ryżem
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.Jajka ugotować na twardo.Obraną i umytą marchew pokroić w plasterki.Wrzucić do gotującego rosołu,dusić pod przykryciem ok. 5 minut,dodać groszek i dusić kolejne 5 minut.Wyjąć jarzyny,osączyć na sitku.Wywar zlać do drugiego naczynia.Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.Oprószyć mąką i curry,zrobić zasmażkę.Zalać rosołem i mlekiem,zagotować mieszając.Przyprawić solą i pieprzem,gotować jeszcze chwile.Obrane jajka pokroić na połówki.Włożyć jajka i jarzyny do sosu,podgrzać.Umytą pietruszkę posiekać.Osączony ryż wymieszać z pietruszką.Przełożyć na półmisek. Jajka z sosem podać w osobnym półmisku