Sposób przygotowania:
Jajka z majonezem na bogato
Ugotowane na twardo jajka lekko przestudzić,a następnie obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół,ułożyć na talerzu, oprószyć solą. Na suchej patelni mocno zrumienić plasterki wędzonego boczku. Na każdej połówce jajka ułożyć po połowie zrumienionego plasterka boczku. Każdy plasterek sera przekroić na 4 części, cebulę pokroić w plasterki. Na jajkach ułożyć po kawałku sera i kawałku cebuli. Cebulę oprószyć leciutko solą. Obraną i pokrojoną w plasterki cukinię (6 plasterków) kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą, pieprzem i bazylią i usmażyć ją. Jak plasterki cukinii zrobią się szkliste, ułożyć je na cebuli i przykryć resztą sera. Tak przygotowane jajka wstawić na chwilę do mikrofalówki i zapiekać tak długo, aż ser się roztopi. Jajka podawać z majonezem i odrobiną ketchupu.
marietta