Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Jarskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobre dla jaroszy ale i nie tylko!

Jarskie pierogi

Składniki:

Jarskie pierogi

 

  • Ciasto;
  • 40dag.mąki,
  • 2jajka,
  • szczypta soli,
  • 1łyżka oleju,
  • Farsz;
  • 10dag.marchewki,
  • 10dag.selera,
  • 10dag.cebuli,
  • 2łyżki masła,
  • 10 startego,ostrego żółtego sera,
  • 1-2 ząbki czosnku,
  • 1cebula
  • 1puszka pomidorów w kostce,
  • 1łyżka ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

Jarskie pierogi
Z podanych składników zagnieść ciasto,zawinąć w folię,odstawić.Warzywa pokroić w drobną kosteczkę,przesmażyć na maśle,ostudzić.Połączyć z bułką tartą,jajkami i tartym serem,doprawić.Ciasto rozwałkować,szklanką wycinać krążki,nakładać farsz i dokładnie sklejać.Ugotować pierogi we wrzącej,osolonej wodzie.Cebulę i czosnek pokroić,zeszklić na maśle,dodać pomidory i zioła.Pierogi ugotować,polać przygotowanym sosem,.