Sposób przygotowania:
Jarzynowe danie
Przygotowanie: Cebule obrac i pokroic W duzym garnku podsmazyc ja lekko na oleju (ew. preferowany przez nas tluszcz) Pieczarki oczyscic i pokroic na duze kawalki. Dodac do cebuli i wymieszac..podsmazyc lekko na dosc silnym ogniu, potem go zmniejszyc. Kapuste oczyscic, wyplukac..pokroic na dosyc duze kawalki..jak lazanki. (jesli jesz mloda, stara poszatkowac) Dodac do reszty skladnikow i pod przykryciem dusic na malym ogniu, dodajac przecieru pomidorowego i wody. Fasolke umyc i pokroic na male romby. Dodac do pozostalych skladnikow. Wymieszac. Dodac lyzke stolowa vegety lub odpowiednio soli. Dusic calosc ok 20min. pilnowac aby cala woda nie wyparowala, w miare potrzeby dolewac. Przyprawic pod koniec, pieprzem, chili, czábrem i kozieradka. Jesli ktos chce moze zagescic calosc, miekkim maslem wymieszanym na surowo z máká 1:1. Dodac ta mieszanke do goracej potrawy i wymieszac. Na samym koncu dodac zielony koperek. Podajemy z bialym pieczywem ew. z ziemniakami. Smacznego!!! Kto chce moze na koncu przyprawic jeszcze maggi z butelki... (nie jest to zabronione ;))