Sposób przygotowania:
Jednogarnkowiec z warzywami i kielbasąKiełbasę w razie konieczności obrać i pokroić w kosteczkę. Wszystkie warzywa obrać umyć i osuszyć. Rozgrzać patelnię, wrzucić kawałki kiełbasy i smażyć przez 5-10 minut, często mieszając. Podsmażoną, odsączoną z tłuszczu kiełbasę przełożyć do dużego, trzylitrowego garnka. Na tłuszczu po kiełbasie podsmażyć do zeszklenia pokrojona w kosteczkę cebule, dodać do kiełbasy. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać vegetę i kostkę rosołową. Wrzucić pozostałe warzywa: kapustę pekińską, pokrojone w kosteczkę marchew, pietruszkę, korzeń selera, ziemniaki oraz paprykę. Dodać listek laurowy, pieprz, łyżkę papryki mielonej, sos sojowy i sól. Gotować na niewielkim ogniu przez 10 minut, po czym dodać seler naciowy. Gotować przez kolejne 15-20 minut, dodać przepłukany groszek mrożony oraz rozdrobniony czosnek. Gotować przez około 5 minut, ostatecznie doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
msewka
Natala1210
marek259