Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Jesienny garnek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jesienny garnek rozmaitości to rozgrzewająca zupa a^la bigos z przeróżnymi warzywami i mięsem . Zupa jest smaczna i syta..

Jesienny garnek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jesienny garnek

 

  • 2 pietruszki
  • 3 marchewki
  • 3-4 ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1/2 kg mięsa na bigos
  • 3 małe cukinie
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1/2 małej kapusty
  • 1 szkl bulionu
  • 3-4 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jesienny garnek
Marchewki , pietruszki , ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę podsmażyć na małej ilości oleju. Następnie wrzucić warzywa do garnka i wlać 1/2 szkl bulionu dusić do miękkości warzyw. Cebule obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać mięso , doprawić i usmażyć. Przełożyć do warzyw. Kapustę drobno posiekać. Cukinie obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Pokrojone warzywa wrzucić do garnka wymieszać i wlać resztę bulionu , gdy warzywa zmiękną dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku gotować jeszcze chwilę. 
Jesienny garnek
Marchewki , pietruszki , ziemniaki obrać umyć i pokroić w kostkę podsmażyć na małej ilości oleju. Następnie wrzucić warzywa do garnka i wlać 1/2 szkl bulionu dusić do miękkości warzyw.
Jesienny garnek
Cebule obrać drobno posiekać i zeszklić na oleju, dodać mięso , doprawić i usmażyć. Przełożyć do warzyw.
Jesienny garnek
Kapustę drobno posiekać. Cukinie obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Pokrojone warzywa wrzucić do garnka wymieszać i wlać resztę bulionu
Jesienny garnek
Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku