Sposób przygotowania:
Jesienny garnek z dynią
Cebule pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Dodać startą na tarce marchewkę i smażyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Bakłażana pokroić w kostkę, wrzucić z papryką do garnka. Smażyć razem, co chwilę mieszając. Dynię obrać, usunąć włókna z pestkami. Miąższ pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Wlać 100 ml wody, dusić pod przykryciem. Do miękkości dyni. Chorizo pokroić w pół plastry, wrzucić z cukinią do garnka. Wymieszać. Dodać pomidory w puszce, doprawić cukrem, oregano, czubricą, solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze 10 minut.
anemon
Alex_M
Polecam! nie tylko syci ale też poprawia humor :)
Mniam1
Alex_M
dziękuję :) parę dyń Hokkaido 'przyszło' do mnie, więc działam ;)