Sposób przygotowania:
Jesienny gulasz
Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać salami pokrojone w paseczki. Na koniec wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć.
Papryki oczyścić, pokroić na większe kawałki, wrzucić do rondla. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody, zagotować, zmniejszyć ogień i przykryć.
W międzyczasie ugotować ryż, a fasolkę szparagową obgotować 10 minut. Odcedzić. Fasolkę wrzucić do rondla, zamieszać.
Posiekana natkę pietruszki dołożyć do zawartości rondla, doprawić solą, pieprzem, cząbrem. Wymieszać i dusić jeszcze 2-3 minuty.
Wymieszać z ryżem i podawać.
Papryki oczyścić, pokroić na większe kawałki, wrzucić do rondla. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody, zagotować, zmniejszyć ogień i przykryć.
W międzyczasie ugotować ryż, a fasolkę szparagową obgotować 10 minut. Odcedzić. Fasolkę wrzucić do rondla, zamieszać.
Posiekana natkę pietruszki dołożyć do zawartości rondla, doprawić solą, pieprzem, cząbrem. Wymieszać i dusić jeszcze 2-3 minuty.
Wymieszać z ryżem i podawać.