iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jesienny kociołek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Danie jednogarnkowe syte, pasuje na jesień . Dużo warzyw , mięsko , grzybek , co więcej potrzeba ...kromeczkę świeżego chlebka ..:)

Jesienny kociołek

Składniki:

Jesienny kociołek

 

  • 1 kg łopatki

 

  • 2 cebule

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • olej

 

 

 

 

  • koncentrat pomidorowy ok 4 łyżki

 

 

 

  • 2 marchewki

Sposób przygotowania:

Jesienny kociołek
Łopatkę myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Mięso podsmażamy na złoto.

Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebule i wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy starte marchewki i pokrojone w paseczki paprykę i pokrojone w plasterki pieczarki.

Smażymy. Doprawiamy paprykami i sola do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy. Warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy i chwilę smażymy.

Następnie dolewamy wodę ok 1 litr. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości mięsa. Kolejno dodajemy pokrojone w paseczki ogórki.

Z masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do kociołka. Gotujemy chwilę i dodajemy śmietanę. Zagotowujemy.

Doprawiamy sola i pieprzem według smaku.