Sposób przygotowania:
Jesienny kociołek
Łopatkę myjemy osuszamy i kroimy w kosteczkę . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Mięso podsmażamy na złoto.
Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebule i wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy starte marchewki i pokrojone w paseczki paprykę i pokrojone w plasterki pieczarki.
Smażymy. Doprawiamy paprykami i sola do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy. Warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy i chwilę smażymy.
Następnie dolewamy wodę ok 1 litr. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości mięsa. Kolejno dodajemy pokrojone w paseczki ogórki.
Z masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do kociołka. Gotujemy chwilę i dodajemy śmietanę. Zagotowujemy.
Doprawiamy sola i pieprzem według smaku.
Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebule i wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy starte marchewki i pokrojone w paseczki paprykę i pokrojone w plasterki pieczarki.
Smażymy. Doprawiamy paprykami i sola do smaku. Dodajemy przecier pomidorowy. Warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy i chwilę smażymy.
Następnie dolewamy wodę ok 1 litr. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości mięsa. Kolejno dodajemy pokrojone w paseczki ogórki.
Z masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do kociołka. Gotujemy chwilę i dodajemy śmietanę. Zagotowujemy.
Doprawiamy sola i pieprzem według smaku.