Sposób przygotowania:
Jogurtowa tarta z korzennymi gruszkami
Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i gotować w winie z przyprawą 10min. Pozostawić gruszki na parę godzin w winie. Nabiorą ładnego koloru.
Składniki ciasta posiekać nożem i szybko zagnieść lub wyrobić w malakserze. Masło powinno być zimne. Wylepić formę do tarty (26cm) i włożyć do zamrażarki.
Po 20minutach nakłuć ciasto widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 190stopni przez 15-20min. Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wystawione z lodówki na ok 2 godziny przed sporządzeniem masy.
Jogurt, śmietanę, jajka, cukry, mąkę roztrzepać. Tak, aby składniki się połączyły na gładką masę. Wylać na podpieczony spód i natychmiast włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok 30minut.
Na wystudzoną tartę ułożyć gruszki i ozdobić roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Smacznego!
Składniki ciasta posiekać nożem i szybko zagnieść lub wyrobić w malakserze. Masło powinno być zimne. Wylepić formę do tarty (26cm) i włożyć do zamrażarki.
Po 20minutach nakłuć ciasto widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 190stopni przez 15-20min. Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wystawione z lodówki na ok 2 godziny przed sporządzeniem masy.
Jogurt, śmietanę, jajka, cukry, mąkę roztrzepać. Tak, aby składniki się połączyły na gładką masę. Wylać na podpieczony spód i natychmiast włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec ok 30minut.
Na wystudzoną tartę ułożyć gruszki i ozdobić roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Smacznego!
zozolek
mysza75
Mniam1
Masa to taki pieczony jogurt. Bardzo dobre- polecam :)