Sposób przygotowania:
Kabaczek faszerowany mięsem
Kabaczka obrać, przekroić na pół, wydrążyć. Obgotować ok. 3 min. we wrzącej osolonej wodzie. Do mielonego wbić jajko, dodać natkę, posolić, popieprzyć, dodać troszkę Vegety i bułki tartej. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda, pokroić w kostkę. Smażyć do miękkości na oleju. Cebulę obrać, pokroić w małe piórka, zeszklić na oleju razem z pokrojonym drobno czosnkiem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Do podsmażonego mięska dodać podsmażoną paprykę, cebulkę z czosnkiem oraz pomidory. Dusić razem kilka minutek. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, włożyć połówki kabaczka, nafaszerować, posypać starym serem. Piec 25-30 min. w nagrzanym do 180 st. C piekarniku.