Sposób przygotowania:
Kabaczkowy bigosik
Kabaczka obieramy ze skóry a następnie wydrążamy. Następnie kroimy go w kostkę i oprószamy delikatnie solą. Pozostawiamy go na 10-15 min aby zmiękł i puścił sok. Po tym czasie odcedzamy go. Cebule obieramy i następnie kroimy ją w kostkę. Kiełbasę i boczek również kroimy w kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy boczek następnie kolejno dodajmy do niego kiełbasę i na końcu cebulę. Wspólnie całość podsmażamy ok 5 min. Następnie na patelnie wędruje kabaczek, liść laurowy, ziele angielskie. Całość mieszamy i podlewamy 50 ml wody. Dusimy pod przykryciem do chwili aż kabaczek zmięknie. Na koniec dodajmy koncentrat i doprawiamy solą pieprzem i odrobiną cukru do smaku. Mieszamy i chwilę wspólnie dusimy 3-5 min.