Sposób przygotowania:
Kaczka faszerowana
Kaczkę posolić i popieprzyć od wewnątrz i na zewnątrz i odstawić na 2godz.w chłodne miejsce na 2godz.Jajka ugotować na twardo,wystudzić,obrać i pokroić w kostkę.Boczek i kiełbasę też pokroić w kostkę.Cebulę i orzechy posiekać,bułkę pokroić w kostkę,a następnie skropić koniakiem i polać winem,oliwki odsączyć,pokroić.Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie,odsączyć.Masło rozgrzać,podsmażyć na nim cebulę,boczek,kiełbasę,orzechy,oliwki oraz wiórki kokosowe.Następnie dodać jajka,rodzynki i bułkę i dokładnie wymieszać.Powstałym farszem nadziać kaczkę i zaszyć ja.Kaczkę włożyć do natłuszczonej brytfanny,wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec,aż kaczka będzie miękka.
jovi
Jojo
robertjankopp
robertjankopp