Sposób przygotowania:
Kaczka o smaku Porto
Umyte i osuszone piersi z kaczki nacinamy (skórkę) w kratkę.Do plastikowej miski dodajemy miód,wino,sos sojowy oraz pieprz-całość mieszamy do uzyskania jednolitego płynu.Wkładamy do tego mięso i marynujemy najlepiej całą noc trzymając w lodówce. Następnie na łyżce oleju na patelni obsmażamy piersi z obu stron zaczynając od strony skóry do prawie całkowitego odparowania wina.Podsmażone przekładamy na blaszkę,polewamy resztką płynu jaki nam został na patelni,solimy,pieprzymy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190*C około 15 minut bez przykrycia... Po upieczeniu odstawiamy mięso żeby odpoczeło po czym możemy podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO :-)
edytaha
Bahus
evita0007
I właśnie tak smakował jak wyglądał :) Dzięki Bahus :-)
Sarenka
jaNina
-Natka-
Mam tylko pytanie dotyczące wina (nie znam się za bardzo na winie :( ) czy ono jest wytrawne?
darmiona
evita0007
Kochana,wyzdrowiejesz to poszalejesz w kuchni :) Przy okazji jak tam ręka ?
evita0007
Natko ono jest słodkie i mocne !!!! dlatego kaczucha jest o smaku słodkawym :) Nie wiem czy lubisz mięso na słodko :)
-Natka-
Lubię takie mięsko na słodko, ale jeszcze nigdy nie próbowałam z winem dlatego się pytałam. Koniecznie muszę wypróbować! :)
gusia1000