Sposób przygotowania:
Kaczka w cytrynach
Ziemniaki obrać, opłukać, osączyć, pokroić w plastry.
Kaczkę podzielić na kawałki.
Do brytfanny do pieczenia wlać olej.
Na brytfannie ułożyć plastry ziemniaków, posolić.
Kawałki kaczki natrzeć przyprawami, ułożyć na plastrach ziemniaków.
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki.
Cytrynę pokroić w plastry..
Kaczkę obłożyć cytryną i jabłkami ze skórką.
Czosnek zetrzeć dodać do mięsa, przykryć.
Piekarnik nagrzać, piec 1,5 godz.
Natkę pietruszki umyć, osączyć, posiekać, posypać wierzch natką.
Kaczkę podzielić na kawałki.
Do brytfanny do pieczenia wlać olej.
Na brytfannie ułożyć plastry ziemniaków, posolić.
Kawałki kaczki natrzeć przyprawami, ułożyć na plastrach ziemniaków.
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki.
Cytrynę pokroić w plastry..
Kaczkę obłożyć cytryną i jabłkami ze skórką.
Czosnek zetrzeć dodać do mięsa, przykryć.
Piekarnik nagrzać, piec 1,5 godz.
Natkę pietruszki umyć, osączyć, posiekać, posypać wierzch natką.