zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kajzerkowe mini pizze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ekspresowa kolacyjka na gorąco.

Kajzerkowe mini pizze

Składniki:

Kajzerkowe mini pizze

 

  • 10 kajzerek
  • FARSZ:
  • 500g pieczarek
  • 2 cebule
  • 100g papryki konserwowej
  • 100g sera żółtego
  • 100g salami lub innej wędliny
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki ziołowych ziarenek smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Dodatkowo plasterki sera na wierzch

 

Sposób przygotowania:

Kajzerkowe mini pizze
Przygotować farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć z odrobiną oliwy z cebulką pokrojoną w kostkę. Po usmażeniu pieczarek z cebulą dodać do nich starty ser, pokrojoną w kostkę wędlinę,paprykę, groszek osączony z zalewy, jajko, natkę, pozostałe przyprawy do smaku i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej kajzerki, nałożyć po dwie łyżki farszu, przykryć plasterkami sera i dodatkowo posypać natką. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 10 minut. Podawać polane ketchupem. SMACZNEGO.