Sposób przygotowania:
Kakaowa rolada biszkoptowa z malinami
Biszkopt: Jajka utrzeć na puszystą biała masę z cukrem. W osobnej misce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia,przesiać. Stopniowo wsypywać mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszać łyżką drewnianą. Następnie przesiać kakao i dokładnie wmieszać go w ciasto. Piekarnik rozgrzać do 185 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto na płasko. Piec około 8-10 minut. Wyjąć z piekarnika na czystą ściereczkę,papierem do góry. Papier zdjąć i biszkopt razem ze ściereczką zwinąć w rulon.. Pozostawić do ostygnięcia. Przełożenie: W miseczce wymieszać zagęstniki z cukrem domowym. Śmietanę delikatnie ubić i dodać mieszankę z miseczki i ubić śmietanę na sztywno. Około 50 g malin rozetrzeć widelcem i dodać do śmietany,wmieszać za pomocą miksera. Biszkopt rozwinąć i rozsmarować na nim 2/3 bitej śmietany. Na śmietanie ułożyć maliny w dowolny sposób.Ponownie zwinąć biszkopt. Resztę śmietany przełożyć do szprycy i udekorować roladkę.Odstawić do lodówki na 4-5 godzin a najlepiej na noc. Smacznego!
julcia12437
zbysiowa
monikaT83
edytaha
monikaT83
julcia12437
monikaT83