Sposób przygotowania:
Waniliowo - kakaowe ciasto z kremem budyniowym
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy pojedynczo żółtka, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na pianę i delikatnie dodajemy do ciasta. Dzielimy je na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Na natłuszczoną blachę wylewamy najpierw połowę jasnego ciasta, następnie łyżką wykładamy ciasto kakaowe i polewamy jasnym. Pieczemy około 30 minut w 180º C. Pół kostki masła ucieramy z cukrem pudrem na białą, puszystą masę i powoli dokładamy wystudzony budyń ugotowany z mleka, budyniu i cukru waniliowego. Doprawiamy sokiem z cytryny i cały czas ucieramy. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy kremem. Wierz smarujemy resztkami kremu i posypujemy kakao lub okruszkami kakaowego ciasta i cukrem pudrem.