Sposób przygotowania:
Kakaowo czekoladowa brzoskwinkaKRUCHY SPÓD:
Formę o wymiarach 20x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Miękkie masło zmiksować z cukrem i jajkiem, dodać przesianą z dodatkami mąkę i wymieszać. Ciastem wykleić dno blaszki. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (160 z termo obiegiem)
WARSTWA BUDYNIOWA:
Budyń ugotować w 0,5 litra mleka zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dosładzając według upodobania. Gorący rozsmarować na upieczonym spodzie.
WARSTWA BRZOSKWINIOWA:
Brzoskwinie sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę i umieścić w pojemniku z miarką. Dolać wody do objętości 1 litra. Całość przelać do rondla, doprowadzić do wrzenia, pogotować 2-3 minuty. Odebrać około szklanki masy, zmiksować ją i ponownie dołożyć do rondla. Dodać galaretki i żelatynę, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę wyłożyć na przestudzony budyń, wyrównać powierzchnię. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
misia5
edytaha
Oczywiście Monisiu, już podsyłam :)
2milutka
edytaha
Dziękuję Agatko za miłe słowa. Również cieplutko pozdrawiam :)