Sposób przygotowania:
Sernik z falami
Do miski metalowej lub garnka dajemy margarynę, wodę lub mleko,cukier,cukier waniliowy i kakao stawiamy na kuchence aby składniki podgrzać zeby masa była płynna.Masę studzimy do zimnej ale płynnej jeszcze masy wbijamy po jajku i mieszamy mikserem,następnie dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia mieszamy.Ciasto kakaowe wlewamy do głebokiej blaszki wyłozonej papierem do pieczenia wielkosc blaszki 25/40cm. Przygotować masę serową Ser wykładamy do miski dodajemy cukier,cukier waniliowy , zółtka i 2 łyzki miękkiego masła to wszystko miksujemy nagładką masę.Białka ubijamy oddzielnie dodajemy do masy serowej delikatnie mieszamy.na koncu wsypujemy suchy budyn i tez wymieszać.Masę serową przekładamy do worka cukierniczego i namasie kakaowej robimyz sera najpierw paski poziome a pózniej pionowe tak ze powstanie kratka. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 60 minut.,po tym czasie jak sernik nabierze ładnego koloru wyłanczamy piekarnik uchulamy drzwii zostawiamy sernik w piekarniku az trochę przestygnie.
gusia1000
Bo