cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kalafior zapiekany z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kalafior zapiekany z szynką

Kalafior zapiekany z szynką

Składniki:

Kalafior zapiekany z szynką

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior zapiekany z szynką
 

Kalafior
oczyścić, umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem
cukru. Po ugotowaniu kalafior odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem
i wysypać bułką tartą. Połowę porcji kalafiora ułożyć w naczyniu, na to ułożyć
pokrojoną szynkę i z wierzchu resztę kalafiora. Jajka ubić z mlekiem, zalać
kalafior. Danie posypać startym serem, położyć kawałki masła i zapiec w gorącym
piekarniku.