Tata Kazika

Tata Kazika

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Kaldejara z tuńczyka (Maroko)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rybę oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem,

Kaldejara z tuńczyka (Maroko)

Składniki:

Kaldejara z tuńczyka (Maroko)

 

Sposób przygotowania:

Kaldejara z tuńczyka (Maroko)
Rybę oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem, wymieszanym z solą i octem. Na oleju podsmażyć plasterki cebuli, dołożyć rybę, obrane i pokrojone ziemniaki, pomidor, seler, marchewkę, paprykę oraz liść laurowy i dusić, często mieszając, około 40 min. Następnie wsypać oliwki i dusić potrawę jeszcze 20 min. Kaldejarę podaje się z ryżem.