Sposób przygotowania:
Kale soup
Wolowine pokroic w kawalki,oliwe rozgrzac na patelni,wzucic wolowine,przyrumienic z obu stron,dorzucic pokrojona w polkrazki cebule,smazyc jeszcze chwile.Ziemniaki obrac,pokoic w kosteczke,wlozyc do garnka,zalac woda(ok.3 litry) dorzucic mieso z cebula,listki laurowe oraz kulki ziela angielskiego oraz pokrojonego selera.Garnek przykyc i gotowac na malym ogniu do czasu az mieso bedzie miekkie.Po tym czasie dodac do zupy odcedzona fasole z puszki,przecisniety czosnek,kapuste.Gotowac do czasu az kapusta bedzie miekka(kapusty nalezy dodac duzo,ugotowana bardzo sie skurczy),nastepnie dodac kielbaske(mialam w plastrach ktore byly dosc duze,porwalam je na mniejsze kawalki),sos piri-piri,doprawic jeszcze do smaku tymiankiem,sola i pieprzem.Smacznego:) Wyczytalam iz jest to bardzo popularna w Portugalii zupa,robi sie ja na rozne sposoby,ale ten ktory podalam jest chyba najbadziej znany:)
msewka
Netka
misia14
Babciagramolka
msewka
Dzięki dziewczyny, choć nie wiem,czy jarmuż u mnie kupię.Ale bedę zerkać wnikliwiej.
Netka
evita0007
To chyba pikantna zupka co ?? Czyli cos dla mnie,lubię ostrości ostatnio hihi :-)