akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Kanadyjska szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepis znaleziony na blogu Bakeholic. Jest przepyszna! Zapach, jaki ulatnia się, gdy szarlotka jest w piekarniku nie do opisania :) Naprawdę warta polecenia!

Kanadyjska szarlotka

Składniki:

Kanadyjska szarlotka

 

 

  • Dodatkowo:
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Kanadyjska szarlotka
1. Ciasto: Jabłka obrać, pokroić w kostkę. 2. Mąki, proszek do pieczenia, sól i cynamon przesiać, a następnie wymieszać ze sobą. Dodać masło i wyrobić rękami jak kruszonkę. 3. Mleko ubić z jajkami, dodać do kruszonki razem z jabłkami. Całość dobrze wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy 20-23 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w 180st.C około 40-45 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Ostudzoną szarlotkę posypać cukrem pudrem. Smacznego!