Sposób przygotowania:
Kanelonia z baklazanami
Baklazany myjemy i obcinany konce. Obieramy ze skory i kroimy w drobna kostke , polewamy cytryna i solimy. Odstawiamy na durslak na 3 min. aby nie byly gorzkie. Odciskamy. Rozgrzewamy oliwe i smazymy ,baklazany, ciagle mieszamy. Dodajemy starty czosnek i pomidory i dusimy az sos zmniejszy objetosc. Nastepnie odstawiamy z ognia i dodajemy pietruszke,sery i przyprawy i wlewamy rozklocone jajka, delikatnie mieszamy. Mozna dodac z 3 lyzki bulki tartej aby farsz sie lepiej trzymal .Nastepnie nadziewamy kanelonia i scisle ukladamy w brytwance. Polewamy sokiem pomidorowym , podlewamy woda. Wkrawamy 1 lyzke masla. Brytwanke przykrywamy folia aluminowa i pieczemy ok. 40 min w 170 stopniach. Podajemy posypane serem zoltym np.regato
eli_555
wedith1
misia53