kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Coś pysznego na rozgrzanie w paskudny dzień :)

Kapuśniaczek

Składniki:

Kapuśniaczek

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek
Gotujemy wywar z mięsa,grzybów i przypraw.Gotujemy przynajmniej godzinę.Przecedzamy.Mięso oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę.Kapustę odciskamy, płukamy w wodzie po czym zalewamy wywarem i gotujemy 1 godzinę pod przykryciem.(jeśli dodacie do gotującej się kapusty kromkę chleba to nie będzie śmierdziało kapustą w całym domu ).Odkrywamy i gotujemy dalsze 30 minut.Siekamy boczek i słoninkę a potem topimy je razem.Siekamy cebulę i czosnek po czym dodajemy do boczku.Rumienimy.Dodajemy make i robimy zasmażkę.Rozprowadzamy zasmażkę kilkoma łyżkami przegotowanej ciepłej wody.Wlewamy zasmażkę do zupy.Gotujemy.Dodajemy pokrojone mięso.Podajemy na gorąco np z ziemniakami z wody.Smacznego!!!