gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Kapuśniaczek Gosi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobry pomysł na obiad

Kapuśniaczek Gosi

Składniki:

Kapuśniaczek Gosi

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek Gosi
Kapustę dokładnie wypłukać, odsączyć, podlać wodą i gotować na pół miękko. Włożyć do tego liść laurowy i ziele angielskie. W osobnym naczyniu gotować mięso pokrojone w kostkę wraz z kostką bulionową. Posolić do smaku. W innym naczyniu ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę, z pokrojoną także w kostkę marchewką i pietruszką. Gdy ziemniaki będą już pół miękkie, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Kapustę odsączyć z wody, wlać do tego mięso z połową wywaru. Ziemniaki z kiełbasą odcedzić i dodać do kapusty i mięsa. Wszystko wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, pokroić w kostkę cebulę i zarumienić na maśle. Cebulę dodać do kapusty a w pozostałości masła rozmącić mąkę. Lekko zrumienić i wszystko dać do kapusty i przyprawić pieprzem. Przełożyć do miseczek i posypać natką pietruszki (poszatkowaną).

Tagi:

kielbasa