Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kapusniaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapuśniaczki podawać z czerwonym barszczykiem. Palce lizać.

Kapusniaczki

Składniki:

Kapusniaczki

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusniaczki
Wszystkie składnika ciasta wymieszać dokładnie, posiekać nożem, krótko wyrobić, wałkować. Przygotować farsz: kapustę gotujemy razem z grzybami około godziny. Cebulę podsmażyć na złoty kolor. Kapustę odcedzić i wraz z grzybami i cebulą przepościć przez maszynkę do miesza doprawić solą i pieprzem. Na brzeg ciasta układać farsz, zwijać w rulon, kroić prostokąty, posmarować białkiem i piec w gorącym piekarniku około 30 minut.